Sunus



DeGerli okurlar,

YasamanIn sevmek ve Uretmek olduGunu soyler Sigmund Freud. Memleketten binlerce mil Otede ve mezuniyetten haylice uzun bir zaman geCmiS olmasIna karsin hala ITU'lUlUk ruhu ile yaSayan biz PETEK gOnUllUleri, sevgi ve UretkenliGimizin bir sonucu olan dergimizin yedinci sayisi ile yeniden karSInIzdayIz.

Oncelikle bu sayInIn yIlIn son sayIsI olmasi nedeniyle tUm okurlarImIza barIS, sevgi ve aydinlik dolu yeni bir yil dileklerimizi iletmek isteriz. PETEK yayIn grubu olarak her zaman olduGu gibi ozveriyle calISarak nitelikli bir PETEK yaratmaya ugrastik sizler iCin. Bu yolda baSariya ulaStiGImIz ve begeninizi kazanacaGImIz Umidiyle bu sayImIzdaki yazilarin ozetlerine gecelim hemen:

ITU-MD TanItIm kOSemiz ITU-MD UluslarasI KuruluSu baSkanI Sn. Kaya BUyUkataman'In "Universitemize destek olalIm" caGrIsIyla baSlIyor. ITU RektOrU Sn. GUlsUn SaGlamer'in "Ornek ve OncU olmak ITU'lUnUn ruhudur" sOzlerini yineleyen Sn. baSkan, ilgili yazIsInda "Universitemize niCin ve nasIl destek olmalIyIz?" sorularina yanitlar veriyor.

DUnyadaki TUrk KuruluSlarIndan Haberlerinin bu sayIdaki konuGu Amerika Ataturk DerneGi (ASA). Subat 1995'de Washington D.C.'de AtatUrk'Un evrensel kimliGini ortaya cIkararak, onu Amerika'da da tanitmak amacIyla kurulan derneGin etkinlikleri ilgili yazIda ozetleniyor.

ITU'den Haberler'de dUnyanIn Onde gelen havaalanI tasarIm ve planlamacIlarindan Ben Lao'nIn ITU'de verdiGi konferans ve ITU Koleji'ne alan tahsisi ile ilgili haberleri okuyabilirsiniz.

21. YuzyIla Girerken ITU kOSesinde Sn. RektOr GUlsUn SaGlamer'in 224 OGretim yIlI aCIS konuSmasI var. KonuSma metninin iCimizdeki ITU'luluk ruhunu alevlendireceGinden eminiz.

ITU Elektrik-Elektronik Fakultesinin 1926'da Istanbul Dar-Ul FUnun, Makina-Elektrik Enstitusunde baSlayIp gUnUmUze uzanan oykusu yine aynI kOsenin bir baSka konuGu.

1996 yIlInda yIlIn mezunu UnvanIna layIk gorUlen Sn. SarIk Tara'nIn yaSam OykUsUnU -Ozellikle ITU ile ilintili kIsImlarInI- Ari KovanI'nda bulabilirsiniz.

Bilim ve Teknoloji'de 1-14 Mart 1997 tarihleri arasInda Bilim Merkezi VakfI tarafIndan ITU TaSkISla binasInda dUzenlenecek olan 1. Bilim SenliGi ile ilgili bir tanItIm yazIsI var. Senlikte neler olacaktan, Senlik Oncesi hazIrlIklara birCok ilintili konu ayrIntIlarI ile ISlenmiS.

Sosyal Bilimler ve KUltUr herzamanki gibi dop dolu.

Felsefeden kesitlerin beSincisinin konuGu Ksenophanes.

MUzik yazIlarI herzamanki Cok sesliliGi ile sUrUyor.

Ayla Varol Clark, ilgili yazIsIyla, Hammami-zade Ismail Dede Efendi'yi OlUmUnUn 150. yIlI nedeniyle anIyor. Turgay ErtUrk Koral MuziGin TUrkiye'deki yerini anlatIyor. AtatUrk'Un Tasavvuf MUziGine ilgisi Irfan Dogrusoz tarafIndan hatIralarla anlatIlIyor. Ataturk-Beethoven-Einstein baSlIklI yazInIn sahibi Berham KurSunoGlu.

Mizah kOSemizde Nasrettin Hoca ve TorunlarIndan'a devam ediyoruz. AynI zamanda herzamanki gibi siz okurlarImIzca gOnderilen degiSik icerikteki gUletiler Mizah'in yUzUnU gUldUrmeye devam ediyor. Noel BabanIn gercekte var olup olmadIGInI ya da mUhendislerin niye en zeki kiSiler olduklarInI merak ediyorsanIz lUtfen Mizah'a bir gOz atInIz.

Serbest KOSe'de "Mezunlar Korusu" ve "Life Dergisinin 60. yIldOnUmU" baSlIklI yazIlar yer alIyor.

Okur anketimiz yine sizlerce doldurulmayI bekliyor.

PETEK'e hepinizin katkIlarI olsun dileklerimizi ileterek iyi okumalar diyoruz.

Bir sonraki sayImIza dek saGlIcakla,


Ozgur Polat <[email protected]>
PETEK YayIn Kurulu BaSkan YardImcIsI



Sonraki
Icindekiler
Kapak