ITU Mezunlari Dernegi / INGILTERE


ITU Mezunlari Dernegi'nin Ingiltere biriminin olusturulma calismalari 1993 yilinin yaz aylarinda baslamistir. Ilk olarak Amerika biriminin bilgisayar aglarinda kurulusunu duyurmasi ve dernege Amerika'da bulunan ITU mezunlarini kazandirabilmek amaci ile, yeni uyelik cagrisi yapmasi ve yapilan bu duyurularin dernege katilan uyeler sayesinde Dunya capindaki degisik listelere aktarilmasi Ingiltere'de bulunan ITU mezunlarinin da konudan haberdar olmasini saglamis ve konuya duyarli Mezunlarimiz Amerika'da yapilasmaya baslayan dernegimize uyelik basvurusunda bulunmuslardir. Bunun uzerine Amerika'da bulunan dernek kuruculari Amerika disinda da orgutlenmenin geregini gormusler ve ilk olarak Amerika'da bulunan dernegin onder kurucu uyelerinden Kayaalp Buyukataman, su anda Ingiltere biriminin baskanligini yapan Rahmi Nurhan CELIK'e Ingiltere biriminin olusturulmasinda yardimci olmasini istemis ve bu sekilde Ingiltere'de de dernegin yapilasma calismalari baslamistir.

Bunun hemen ardindan, Ingiltere'de dernegin bir birimi olusturulmus ve ilk olarak dernegin kurulusu ve yeni uye kazanimi calismalari baslatilmistir. Dernek yonetimi ilk olarak dort uyenin bir araya gelmesiyle olusturulmus, daha sonra yeni bir uyemizin katilimi ile bes kisiye cikartilmistir. Dernek yonetim kurulu asagidaki uyelerimizden olusmaktadir:


       Rahmi Nurhan CELIK     (Newcastle upon Tyne)
       Mehmet       ATLAR     (Newcastle upon Tyne)
       Figen        CELIK     (Newcastle upon Tyne)
       Meral        DEMIRTAS  (Reading)
       Emin         KORKUT    (Newcastle upon Tyne)

Dernegin merkezi, baskanligin ve yonetim kurulu uyelerinin bulundugu yer yogunluguna bagli olarak su anda Newcastle upon Tyne sehrindedir. Dernegin kurulusundan bu gune kadar yapilmis olan etkinlikler, yeni uye kampanyalari disinda, bir kez Leeds sehrinde ve bir kezde Glasgow sehrinde olmak uzere genis uye katiliminin saglandigi, uyelerin tanismasini ve kaynasmasini amaclayan yemek ve piknik etkinlikleri yapilmistir. Bununla beraber Ingiltere'ye yeni gelecek olan ITU'lulere rehberlik edebilecek bir kitapcigin hazirlanma calismalarina baslanmis ve yaklasik yarisi tamamlanmistir, yakinda uyelerimizin katki ve dusuncelerini alabilmek amaciyla bilgisayar aglarindan tum uyelerimizin gorusune sunulacaktir. Yakin bir gelecekte bir onceki etkinliklerimizle ayni amacta duzenlenecek olan Kuzey Irlanda gezisi planlanmaktadir. Son olarak dernegimiz 10 Mayis 1995 tarihinde Newcastle upon Tyne'da yapilan Ingiliz Kultur ve Rotary Kulubunun birlikte duzenlemis oldugu uluslararasi gecede, Newcastle'da bulunan Dernek uyelerimizin, ODTU, Yildiz Teknik ve diger universite mezunlarinin da katilimiyla bir Turk Sanat Muzigi korosu kurulmasina onderlik etmis ve dernek yonetim kurulu uyemiz Mehmet Atlar yonetiminde sahneye cikan koromuz, kisa bir konser ile uluslararasi bir platfomda Turkiye'yi en guzel bir sekilde temsil etmistir.

PETEK dergisinin ilk sayisindaki bu tanitim yazisi araciligi ile Ingiltere'de bulunan tum ITU mezunlarini dernek catimiz altinda toplanmaya ve dernek uyelerimize cevrelerinde bulunan henuz dernegimize uye olmamis ITU mezunlarini dernek catisi altinda toplanmaya tesvik etmeleri icin gerekli kisisel cabalarini gostermeye cagiriyoruz.

Rahmi N. Celik
ITUMUK Ingiltere Subesi Yonetim Kurulu BaSkanI
E-mil: R.N.Celik@newcastle.ac.uk

[Kaynak: ITUMUK UluslararasI Kurulusu Elektronik Dergisi PETEK, Cilt: 1, SayI: 1, 19 MayIs 1995]


ITUMUK Ingiltere Subesi Ana SayfasI