Turkey may join US in sanctions against Syria

Spread the love

BON VILLELABEITIA

Published: 2011/09/22 09:11:58 AM

TURKEY has suspended talks with Syria and may impose sanctions, Prime Minister Recep Tayyip Erdogan said yesterday — the clearest sign yet Turkey has parted ways with President Bashar al-Assad over his crackdown on antigovernment protesters.

After long maintaining close relations with neighbour Syria, Turkey has spoken out increasingly against Mr al-Assad. Mr Erdogan said last week that Turkey’s approach to Syria had changed and it would announce its “final” decision by the time of the United Nations General Assembly meeting in New York.

“I halted talks with the Syrian government. I did not want to come to this point. But the Syrian government forced us to make such a decision,” Mr Erdogan told Turkish journalists in New York yesterday after meeting US President Barack Obama on the sidelines of the General Assembly.

“The US has sanctions regarding Syria. Our foreign ministers will be working together to decide what our sanctions may be. ” He said the santions “may not resemble those on Libya. Every sanction differs according to country, people and demographic structure.”

Mr al-Assad’s attempt to stamp out dissent by having troops and tanks assault restive areas has led the US and European Union to gradually escalate economic sanctions.

Turkey, which has been Syria’s main trading partner, had resisted sanctions after suffering the effects of past sanctions imposed on Iraq during Saddam Hussein’s rule and now on Iran, another neighbour.

Bilateral trade between Turkey and Syria was $2,5bn last year, up from $500m in 2004.

Turkey is one of the few countries in the world that has had open communication lines with Damascus.

Separately, Syria accused Israel yesterday of posing a threat to the world with its “huge military nuclear arsenal”, a day after the Jewish state criticised Damascus for stonewalling a United Nations watchdog investigation into its atomic activities. The exchange, at a UN nuclear agency meeting, underlined deep divisions between Arab states and Israel. Reuters

via BusinessDay – Turkey may join US in sanctions against Syria.


Spread the love

Comments

One response to “Turkey may join US in sanctions against Syria”

  1. Libyanin yeralti ve yer ustu zenginliklerinin anti-musali yahudi ve anti-isa li hiristiyanlar tarafindan parcellenmesi basladi bile . Aferin Suriye ve Iran direndigin icin. Turk politikacilari utanmali anti-musali yahudi ve anti-isa li hiristo icin minubus seferleri yaptigi ve de ATA nin nutuklarini ezberlemeyip uygulamadigi icin

    EVET …..EVET le pisen yemekller daima leziz olur……
    Turklerin ve dunyanin dusmani anti-musali yahudi ve anti-isa li hiristiyanlardir ve SEYTAN nin kalifiye elamanidirlar
    ve boylece Albert Einstain ( enisteden ) den sonra bir formul daha dogmustur O da anti-musali yahudi + ( arti ) anti- isa li hiristiyan = ( esit ) SEYTAN formuludur ….. Turkler ve Turk soylari ( cahil TERMIT ( agac kurtlari ) yani ATA sinin nutuklarini okuyamayan ve dolayisyla ezberleyeden ve de dolayisla uygulayamayan Pek coklari Insan tarihinde Anti-musali yahudi ve anti-isa li hiristolar tarafindan birbirine dusurulmus NATO.UN, IMF ,WORLD BANK gibi onlarin organizasyonlari tarafindan somurulmus ve de devam etmektedir. Cahillikten Dusmanin kim oldugunu bilememekten bir cok Turk ve Turkic Kavimleri ( milyonlarcasi ) Anti-musali yahudi ve anti-isa li hiristolar tarafindan topraga gomulmustur ….Su anda bile Cahil okuma yazmasi olmadigi ve kalitesiz Turk politikicalari ATA nin nutuklarinin hepsini okuyamayip Ezberleyemedigi icin VE DE Uygulayamadigi icin anti-musali yahudi ve anti-isa li hiristolarin istegi dogrultusunda kanunlar cikarip onlar icin BEDAVA TERMIT ( agac kurdu ) olarak Turkiye Cumhuriyetinde makam isgal etmektedirler VE DE namusunun sadece basortusu ve salvarla korunacagina inanarak NAMUSUNU ELDEN VERDIGINI anlayamamaktadirlar . Libya Suriye Iraq ,Tunus Afganistan benzerleri ve onceleri Turkiyedeki olanlar hep ayni dusmandan yani ayni seytana hizmet eden ve etmis anti-musali yahudi ve anti-isa li hiristolardir. Baslattiklari horoz kavgalarindan sonra daha cok ve yeni kontraklar imzalamalari ve o ulkelerin yeralti ve yer ustu potansiyellerini paraya cevirmeleri ve de cahil o ulkenin geri kalan ( yani olen ve sakat kalanlarindan gerisini ) termit ( agac kurtlari ) nida ucuz isci olarak calistirmalari cocuk oyuncagi gibi kolaydir ..,Turkiye dahil cahil politikacilar anti-musali yahudi ve anti-isa li hiristolara sirin gorunmek icin madenlerini bile onlara devir edip vatanini ve namususunu elden vermekte yaris etmekte onune gelene sinirlari ( serbest vize ) dingonun ahiri gibi acip kendi basotusu ve salvar giymiyen vatandasini AIDS virusuyla bile cezalandirmaktadir …
    YAPILACAK TEK SEY ….ATA nin nutuklarini ezberlemek ve uygulamak ( boylece anti-musali yahudi ve anti-isa li hiristonun mesajlarini tasimak icin minubus yolculuklarindan bile kurtulmak benefiti var )
    Aferin Suriye Aferin Iran Turkiyeninde ayni derdi olan dusmanini bildigi icin (Turkiye okuma yazma bilmedigi icin ATA nin nutuklarini ezberleyemiyor ve uygulayamiyor Anti-musali yahudi ve anti-isa li hristiyan bile insallah diye alay ediyor …vesaire bizim politikacilarda tesbih cekiyor ATA nin ciftliginde oturduklari koltuklari kemirerek vesaire )
    Anti-moses jews inc.Flarmonic orchestra + ( plus ) anti- jesus christians inc.Flarmonic orchestra = ( equals to ) THE SEYTAN ( the Lucifier – The Lucifier Virus = Seytan Mikrobu )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *