Amerika’nin degismeyen plani:

Spread the love

[email protected]

150px USPresidentialSeal
Kuzey Irak ile Guneydogu Anadolu’yu “ortak bir ekonomik bolge”de birle$tirmek.
Boylece “Buyuk Kurdistan”In, yani BOP Merkez Ussu’nun altyapIsInI kurmak.

Guneydogu Anadolu ile Kuzey Irak’I kapsayacak
“Nitelikli Sanayi Bolgesi” Projesi

ABD’nin Turkiye analistlerinden kIdemli istahbaratcI Prof. Henry Barkey, Wall Street Journal’da, Obama’nIn Turkiye’deki Kurt sorununun cozulmesi icin devreye girmesini istedi.

Barkey, ABD’nin ekonomik i$birliginin geli$tirilmesi amacIyla da “Kurtlerin ya$adIgI Guneydogu ve Kuzey Irak’I kapsayacak bir Nitelikli Sanayi Bolgesi’nin kurulmasInI” onerdi. (Wall Street Journal, 22 Haziran 2009)

ABD’nin eski Ankara Buyukelcisi Robert Pearson, “Turkiye’nin Dogu ve Guneydogusu ile Kuzey Irak’In tek bir ekonomik bolge haline getirilmesi gerektigini” soylemi$ti.

Pearson’In da, Barkey’in de acIkca dile getirdikleri aslInda ABD’nin “Turkiye himayesinde Kurdistan” planIdIr.

Bu planIn uygulanabilmesi icin bugune kadar AKP eliyle cIkarIlan yasalardan en onemli ucu $unlardIr:

1-Ikiz sozle$meler TBMM’den gecirildi.
BM’nin ikiz sozle$meleri diye bilinen “Ekonomik, Sosyal ve Kulturel Haklar Sozle$mesi” ve “Medeni ve Siyasi Haklar Sozle$mesi” ba$lIklI uluslararasI sozle$meler, 4 Haziran 2003 gunu TBMM’de onaylandI.

Bu sozle$meler, Turkiye’yi etnik ve ekonomik parcalama yasalarI olarak degerlendiriliyor.
a) DiyarbakIr Buyuk$ehir Belediye Ba$kanI Osman Baydemir, “bolgenin su ve enerji kaynaklarInI bize bIrakIn” derken, arkasInI AKP’nin TBMM’den gecirdigi bu ikiz sozle$melere dayIyordu!

b) Ba$bakan Erdogan’In Bush’la goru$mesinin ardIndan ekranlardan verdigi $u mesaj da yine ikiz sozle$melerin eseridir: “$u anda Amerika’nIn da Buyuk Ortadogu Projesi var ya, Geni$letilmi$ Ortadogu, yani bu proje icerisinde DiyarbakIr bir merkez, bir yIldIz olabilir. Bunu ba$armamIz lazIm”.

2-AKP, Kamu Yonetimi Temel Kanunu’nu 15 Temmuz 2004 tarihinde TBMM’den gecirdi. Bu yasa da, bolgelerdeki iktidar odaklarIna yerel hukumetler kurma zemini olu$turuyor.

3-KalkInma AjanslarI yasasI TBMM’den gecirildi.

AKP Turkiye’yi 12 “eyalet”e bolen yasayI, 25 Ocak 2006 tarihinde TBMM’den gecirdi. ABD ve AB’nin cIkmasI icin yogun baskI uyguladIgI yasa,  Turkiye’yi etnik ve ekonomik temelde bolgelere ayIrIyor.

ABD’nin “Turkiye himayesinde Kurdistan” planI tum boyutlarIyla yururlukte…

Once AKP iktidara getirildi. Yasalarla zemin olu$turuldu. Irak i$galiyle cografya duruma hazIr hale getirdi. Cuval operasyonuyla TSK’ya silah gosterildi. Ergenekon tertibiyle direnecek kuvvetler oyun dI$I bIrakIldI… $imdi sIra Irak’In kuzeyindeki yonetimi resmi olarak tanImakta… Yani Kukla Devleti kabul etmekte…

Cumhurba$kanI Gul aracIlIgIyla ba$latIlan “acIlIm” i$te bu a$amanIn enstrumanIydI


Spread the love

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *